Ένα βιονικό χέρι... σαν κανονικό!

«Είναι το πιο προηγμένο χέρι στον κόσμο. Μπορεί να κάνει όλα όσα κάνει το κανονικό σας χέρι- με την εξαίρεση του "V" των Vulcans (Star Trek). Αλλά, εκτός και αν συναντήσω έναν Vulcan, δεν θα το χρειαστώ» λέει ο Τζόνι Μαθένι, χρήστης του πρωτοποριακού ρομποτικού/ βιονικού χεριού της DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ο Μαθένι βρισκόταν στο Πεντάγωνο στις 11 Μαΐου στο πλαίσιο της DARPA Demo Day, για να επιδείξει το χέρι το οποίο κάποιες φορές φοράει για τους σκοπούς έρευνας που χρηματοδοτείται από την DARPA. Ο ίδιος είχε χάσει το πραγματικό του αριστερό χέριο από καρκίνο, καθώς οι γιατροί του το ακρωτηρίασαν για να μην εξαπλωθεί ο καρκίνος. «Θα ήμουν νεκρός σε τρεις μήνες».

«Εντάσσεται στο Revolutionizing Prosthetics Program, όπου έχουμε σκοπό την αποκατάσταση του σχεδόν φυσικού ελέγχου των άνω άκρων σε στρατιωτικούς που έχουν χάσει άκρα υπηρετώντας τη χώρα μας» λέει ο Δρ. Τζάστον Σάντσεζ, διευθυντής του Biological Technologies Office της DARPA. «Σκοπός είναι ο έλεγχος του χεριού όσο πιο φυσικά γίνεται. Πριν εμπλακεί η DARPA, δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές για ανθρώπους που ζούσαν έτσι. Οπότε τέθηκε το ερώτημα εάν θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ένα χέρι με το ίδιο μέγεθος, βάρος, σχήμα και δύναμη σε σχέση με το χέρι ενός ενηλίκου».

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 guests

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

3384393

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
120
191

Η IP σας είναι: 3.239.8.7