Την πιο μεγάλη δικαίωση ένιωσε την Τετάρτη ένα ολιγομελές γκρουπ 7 ανθρώπων στο 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου. Το γκρουπ αποτελείται από τον καθηγητή Ηλεκτρολογίας Πέτρο Κακαζιάνη και από 6 μαθητές. Οι συγκεκριμένοι μαθητές είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του καθηγητή για παρακολούθηση ενισχυτικής διδασκαλίας από το Σεπτέμβριο του 2015 και απ' ό,τι φάνηκε το εθελοντικό μάθημα... απογείωσε τους βαθμούς τους. Όλα τα παιδιά δηλώνουν ότι έγραψαν καλύτερα απ' ό,τι περίμεναν χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά ενός ανθρώπου που τιμά το επάγγελμά του, κάνοντας περισσότερα απ' όσα επιβάλλει το τυπικό του καθήκον...

Ο Πέτρος Κακαζιάνης πραγματοποιεί εθελοντικά ενισχυτική διδασκαλία τα τελευταία 8 χρόνια. Κανείς δεν του το έχει ζητήσει. Κανείς δεν του το έχει επιβάλει. Κάποιοι δεν του το αναγνωρίζουν καν. Αλλά δεν τον νοιάζει. Εκείνος συνεχίζει να κάνει κάτι που δίνει χαρά και το οποίο αλλάζει την πορεία της ζωής νέων ανθρώπων προς το καλύτερο...


Αντίθετα απ' ό,τι θα πίστευε κανείς, ακόμα και σήμερα, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, δε σπεύδουν όλοι οι μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή. Κάποιοι δεν έχουν σκοπό να δώσουν πανελλαδικές, άλλοι θεωρούν υπερβολή τις επιπλέον 4 ώρες μάθημα την εβδομάδα... Υπάρχουν, ωστόσο, παιδιά που ενδιαφέρονται και τα οποία συχνά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε κάποιο φροντιστήριο.

Ο καθηγητής του 6ου ΕΠΑ.Λ. και του 1ου ΣΕΚ ξεκινά μ' αυτά τα παιδιά... Παραδίδει μαθήματα, αλλά ταυτόχρονα τα "ντοπάρει" και ψυχολογικά. Τα "ανεβάζει" και τα ενθαρρύνει προκειμένου να πιστέψουν στους εαυτούς τους και να μείνουν προσηλωμένα στο στόχο τους. Ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται το μυστικό, καθώς, εδώ και 8 χρόνια, όσοι έχουν παρακολουθήσει τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία έχουν περάσει όλοι...

Ο Πέτρος Κακαζιάνης νιώθει μεγάλη ικανοποίηση γι' αυτό. Κάνει κάτι που γεμίζει την ψυχή του: Βοηθά νέους ανθρώπους να πετύχουν στη ζωή τους κάτι καλύτερο. Κι εκείνοι του το ανταποδίδουν. Γίνονται φίλοι, κρατάνε επαφή, πάνε για καφέ... Πολλές φορές μεγάλη είναι η ηθική ανταμοιβή εκ μέρους και των γονέων των μαθητών: ευχές, εγκωμιαστικά σχόλια, πολλά συγχαρητήρια, συμβολικά δωράκια. Υπάρχουν, όμως, και γονείς οι οποίοι δεν έχουν πει ποτέ ούτε ένα "ευχαριστώ", γι' αυτό που ανιδιοτελώς προσφέρθηκε στο παιδί τους.

Η συγκεκριμένη παραδοχή κάποιους ίσως να εξόργιζε, όχι όμως και τον Πέτρο Κακαζιάνη, που απόλυτα συνειδητοποιημένα αναγνωρίζει: «Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ούτε όλοι έχουν μάθει να αναγνωρίζουν στη ζωή τους. Είναι και θέμα χαρακτήρα. Κάποιοι είμαστε λιγότερο εκδηλωτικοί, άλλοι είναι πνιγμένοι στα βάσανά τους. Δε θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιοι δε γνώριζαν καν τι είναι η ενισχυτική. Ωστόσο, αυτό δεν έχει σημασία, γιατί αυτό που κάνουμε δε γίνεται για να μας αναγνωρίσει κάποιος κάτι. Γίνεται για μας. Για να νιώθω καλύτερα, για να πάνε μπροστά τα παιδιά και μαζί τους η κοινωνία».

Η ομάδα των έξι: Ευχαριστούν και ονειρεύονται...

Η "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με τους φετινούς μαθητές του Πέτρου Κακαζιάνη στην ενισχυτική.

Όλοι τους σημείωσαν την εξαιρετική συμβολή του στην επιτυχία τους και μοιράστηκαν μαζί μας τα όνειρά τους για το μέλλον.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΒΕΛΟΓΛΟΥ

«Έγραψα καλύτερα απ' ό,τι περίμενα και πετυχαίνω το στόχο μου που ήταν να εισαχθώ στο ΤΕΙ Ηρακλείου», δηλώνει ο Μαρίνος Βέλογλου και συνεχίζει: «Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, που είναι η πρώτη μου προτίμηση, είχε πέρυσι βάση 10.000 και έχω γράψει 13.500. Ο κ. Πέτρος μας βοήθησε πάρα πολύ, μας ενθάρρυνε και τον ευχαριστούμε θερμά».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ

Με 16.480 μόρια ο Βαγγέλης Δακανάλης πιάνει το στόχο για το Εμπορικό Ναυτικό με τις περυσινές βάσεις. Δεν ξεχνά τον άνθρωπο που τον βοήθησε: «Στις μέρες μας δεν έχουμε συνηθίσει να μας προσφέρουν πράγματα χωρίς αντάλλαγμα. Μετριούνται στα δάχτυλα όσοι το κάνουν. Αυτό που έκανε ο κ. Πέτρος είναι πολύ γενναιόδωρο».

ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΗΝΑΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ

Ο Γιάννης-Μηνάς Καναράκης δούλεψε και ανταμείφθηκε. Συγκέντρωσε 18.780 και εισάγεται στις Στρατιωτικές Σχολές, που τόσο επιθυμούσε. «Ο κ. Πέτρος μάς βοήθησε πάρα πολύ - σ' αυτόν οφείλουμε την επιτυχία μας. Κουραστήκαμε, αλλά άξιζε να παλέψουμε», αναφέρει. Την προσφορά του καθηγητή εκτίμησε και η μητέρα του παιδιού: «Χίλια ευχαριστώ σ' όλους τους καθηγητές. Ένα παραπάνω, όμως, στον κ. Πέτρο, που έκανε παραπάνω από το καθήκον του».

ΠΑΥΛΟΣ ΦΑΦΑΛΑΚΗΣ

«Είχαμε μια καλή συνεργασία, μας έκανε πολλές ώρες έξτρα μάθημα ο κ. Πέτρος και νομίζω ότι αυτό συνέβαινε μόνο στο σχολείο μας και στην ειδικότητά μας. Υπήρξα τυχερός», δηλώνει ο Παύλος Φαφαλάκης, που συγκέντρωσε 18.670 μόρια και συνεχίζει: «Μας βοήθησαν και άλλοι όπως η κ. Αθανασίου, εκτός όμως από το μαθησιακό κομμάτι, είχαμε και άλλα πλεονεκτήματα. Όπως η ενθάρρυνση από τον κ. Πέτρο, χάρη στον οποίο πετυχαίνω το στόχο μου, που είναι η Αστυνομία».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

Ο Βαγγέλης Κοκολάκης συγκέντρωσε 15.340 μόρια, γεγονός που τον κάνει να περνάει είτε την πόρτα του Εμπορικού Ναυτικού, είτε της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, που είναι η 1η και η 2η προτίμησή του, αντίστοιχα. Χρωστάει πολλά στον Πέτρο Κακαζιάνη, όπως και η μητέρα του, η οποία μας λέει: «Μου είχε πει ο Βαγγέλης ότι ένας καθηγητής τους προσφέρθηκε να τους κάνει δωρεάν μάθημα μετά το σχολείο και δεν το πίστευα. "Μα, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι;", αναρωτιόμουνα. Όμως, έκανε πολύ καλό και έτσι έπρεπε να είμαστε όλοι...».

ΜΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΙΤΑΚΗΣ

«Έκανα προσπάθεια καλή την τελευταία χρονιά και πήγα καλά. Συγκέντρωσα 18.660 μόρια», δηλώνει ο Μάνος Πλευριτάκης, και προσθέτει: «Βοήθησαν οι καθηγητές στο σχολείο και ο κ. Πέτρος και πέτυχα στόχο μου, που είναι οι Στρατιωτικές Σχολές. Ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό γι' αυτό που μας πρόσφερε ο κ. Πέτρος. Δυστυχώς, η εθελοντική εργασία στη χώρα μας δεν είναι συνηθισμένη, αν και ειδικά τώρα θα έπρεπε...».

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 24 guests

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

3385248

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
198
777

Η IP σας είναι: 18.232.31.255