Αλεξάνδρας Γ. Ευθυμιάδου, Ph.D., Licensed NLP Trainer

H NLP Trainer, Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου δίνει τα σημεία κλειδιά για να χρησιμοποιήσεις τις ασκήσεις του νευρογλωσσικού προγραμματισμού για να πετύχεις τους στόχους σου!

1. Σκέψου το στόχο σου

Για να δρομολογήσεις και να διασφαλίσεις την επίτευξη των σχεδίων σου και των στόχων σου, σκέψου έναν από τους στόχους σου ή τις επιθυμίες σου, όπως για παράδειγμα:

«Να έχω το σώμα που θέλω», ή «Να κάνω ταξίδια» ή «Να κάνω στον εαυτό μου το δώρο που ονειρεύομαι». Αφού τον σκεφτείς, θέσε στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις: «Για ποιο λόγο είναι σημαντικό αυτό που θέλω» ή «Τι έχει να μου δώσει/να μου προσφέρει αυτό»; Σου δίνω ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να κυλήσει ο εσωτερικός σου διάλογος στις παραπάνω ερωτήσεις:

              - Να έχω το σώμα που θέλω…

             - Για ποιο λόγο είναι σημαντικό;

             - Θα νιώθω πιο όμορφα.

             - Και τι σημαίνει πιο όμορφα για σένα;

             - Θα νιώθω αυτοπεποίθηση με τον κόσμο

             - Τι σου προσφέρει η αυτοπεποίθηση με τον κόσμο;

             - Άνεση στις κινήσεις μου και στις παρέες μου.

             - Κι όταν έχεις άνεση στις κινήσεις και τις παρέες σου, τι συμβαίνει;

             - Νιώθω ήρεμη/ήρεμος.

(σ.σ. Το περιεχόμενο των απαντήσεων στο παράδειγμα είναι ενδεικτικό και στοχεύει μόνο στην παρουσίαση του τρόπου επεξεργασίας της άσκησης. Οι απαντήσεις ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τις ανάγκες, τις πεποιθήσεις, τις αξίες τους).

2. Βρες την εσωτερική σου φλόγα

- Θα διαπιστώσεις ξεκινώντας να ρωτάς και να παίρνεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι με αυτό τον τρόπο ότι αρχίζεις να κινείσαι προς μία περιοχή όπου μπορείς να ανακαλύψεις ένα βαθύτερο σκοπό για τον οποίο θέλεις να κάνεις αυτό που επιθυμείς και ίσως να δεις και πόσο διαφορετικά μπορεί να αισθάνεσαι ή τι αλλάζει μέσα σου κάνοντας αυτή τη νοητική διαδρομή.

- Θα διαπιστώσεις επίσης σε ποιο σημείο αρχίζει να λειτουργεί το πείσμα σου, να θέλεις οπωσδήποτε να καταφέρεις αυτό που έχεις βάλει στο μυαλό σου.

- Μπορείς να επαναλάβεις την ερώτηση πολλές φορές. Σκέψου, δηλαδή, την απάντηση που έδωσες και συνέχισε επαναλαμβάνοντας την ίδια ερώτηση για κάθε απάντηση που δίνεις. Όσο περισσότερες φορές κάνεις αυτή την ερώτηση –ή κάποια παραπλήσια όπως στο παράδειγμα πιο πάνω– στις απαντήσεις που δίνεις, τόσο πιο πολύ μπορεί να διαπιστώσεις ότι διεισδύεις στην κινητήρια δύναμη ή στην αιτία που σε παρακινεί να θέλεις να κάνεις αυτό που επιθυμείς.

- Θα παρατηρήσεις ότι με αυτή τη συλλογιστική τα σχέδια, οι επιθυμίες ή οι στόχοι αποκτούν μεγαλύτερο νόημα, συνδέονται με λόγους που λειτουργούν σαν κάρβουνο και πείσμα, σε σημείο που, ακόμη κι αν φαίνεται δύσκολο, να εξακολουθεί μέσα σου σαν φλόγα να καίει και να δίνει πνοή, έμπνευση και ενέργεια.

3. Τα σημεία «κλειδιά» της άσκησης

                  - Σχέδια, επιθυμίες, στόχοι μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερο νόημα, όταν συνδεθούν με πείσμα.

                  - Η ερώτηση «κλειδί» είναι: «Για ποιο λόγο είναι σημαντικό αυτό που θέλω;».

                  - Συνέχισε να κάνεις την ίδια ερώτηση ή παραλλαγή της όπως «Τι μου προσφέρει;» πολλές φορές.

                  - Η κάθε ερώτηση που επαναλαμβάνεις αφορά τη νέα απάντηση που δίνεις.

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 35 guests

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

3722391

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
431
1112

Η IP σας είναι: 44.222.64.76