Πάνω από 6.500 οι υποψήφιοι από ΕΠΑΛ που κατάφεραν φέτος να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ποιο το μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη ...

http://www.foititikanea.gr/images/panellinies/apotelesmata-VASEIS.jpg

Στις επιτυχίες των υποψηφίων από ΕΠΑΛ και την εισαγωγή 6.801 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ήταν το μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη, μετά το πέρας της ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συγκεκριμένα, 278 επιτυχόντες από τα ημερήσια και 16 από τα εσπερινά ΕΠΑΛ κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές ανάμεσα στις οποίες, οι ιατρικές, πολυτεχνικές και οι οικονομικές, ενώ για πρώτη χρονιά σημειώθηκε εισαγωγή μαθητών από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε στρατιωτικές σχολές,κάτι που σύμφωνα με τον υφυπουργό οφείλεται στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις του υπουργείου.

Έτσι, ο υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Θα ήθελα να δώσω στον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά, τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας να εισαχθείτε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η δύσκολη και επίπονη προσπάθειά σας, με τη βοήθεια των καθηγητών σας, έφτασε στο τέλος της. Οι προσπάθειές σας σήμερα επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα πως η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας, στον οποίο καλούμαστε όλοι να δώσουμε πολλές μάχες.

Τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και η αυξητική τάση που παρατηρείται στις επιδόσεις τους, επιβεβαιώνει τη δυνατότητα που δώσαμε για πρώτη φορά να διεκδικήσουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑ.Λ. την πρόσβασή τους και σε Πανεπιστημιακές σχολές πέραν της πρόσβασής τους σε επιπλέον σχολές και τμήματα των ΤΕΙ.

Έτσι για πρώτη φορά, φέτος έχουμε 278 επιτυχόντες από τα ημερήσια και 16 από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε πανεπιστημιακές σχολές ανάμεσα σε αυτές ιατρικές, πολυτεχνικές, οικονομικές κ.λπ. Επίσης για πρώτη εισάγονται μαθητές από τα εσπερινά ΕΠΑΛ σε στρατιωτικές σχολές.

Συνολικά εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση 6.801 απόφοιτοι ΕΠΑΛ.

Χωρίς δισταγμό αλλά με σύνεση και σχέδιο συνεχίζουμε και με τα επόμενα βήματα που έχουν ήδη σχεδιαστεί και πάντα με εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στους γονείς τους, ώστε να πραγματοποιηθεί το άλμα που θα επιτρέψει στην επαγγελματική εκπαίδευση να καταλάβει τη θέση που της αξίζει και που έχει ανάγκη η κοινωνία μας".

Της Μίκας Κοντορούση

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 guests

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

3624882

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
289
105

Η IP σας είναι: 3.236.145.153