Tα Ψηφίσματα Πολιτών του Avaaz παρέχουν στους πολίτες διαδικτυακά εργαλεία για να αγωνιστούν για έναν καλύτερο κόσμο.

Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.

Τα Ψηφίσματα Πολιτών είναι ένας νέος ιστότοπος που δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες απ'όλο τον κόσμο να ξεκινούν και να κερδίζουν εκστρατείες πάνω σε φλέγοντα, τοπικά, εθνικά ή και παγκόσμια ζητήματα.

Τα Ψηφίσματα Πολιτών είναι μέρος του Avaaz, του μεγαλύτερου διαδικτυακού κινήματος που υπήρξε ποτέ παγκοσμίως. Το κίνημα του Avaaz, με γνώμονα την κοινή βούληση, δίνει δύναμη στις φωνές των πολιτών για να μπορούν να επηρεάσουν πολιτικές αποφάσεις. Κάθε βδομάδα, εκατομμύρια πολίτες από κάθε γωνιά της γης και κάθε κοινωνικό φάσμα, λαμβάνουν δράση μέσω του Avaaz πάνω σε φλέγοντα ζητήματα όπως διαφθορά, φτώχεια, ανθρώπινα δικαιώματα και κλιματική αλλαγή.

Το μοντέλο διαδικτυακής οργάνωσης του Avaaz επιτρέπει σε χιλιάδες πολιτικές δράσεις, μικρές ή μεγάλες, να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια ισχυρή συλλογική δύναμη. Τα Ψηφίσματα Πολιτών, σου προσφέρουν τα διαδικτυακά εργαλεία για να ξεκινήσεις τις δικές σου τοπικές, εθνικές ή και διεθνείς εκστρατείες και βήμα, βήμα να αλλάξεις τον κόσμο προς το καλύτερο.

Το Avaaz σημαίνει 'φωνή' σε πολλές γλώσσες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Ιδρύθηκε το 2007 με μια βασική, δημοκρατική αποστολή: να οργανώσει και να κινητοποιήσει πολίτες απ'όλες τις χώρες για να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο που ζούμε και στον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να ζουν.

Το κίνημα του Avaaz οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες και λειτουργεί με μια βασική ομάδα προσωπικού που είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές. Μαζεύουμε υπογραφές, χρηματοδοτούμε ενημερωτικές καμπάνιες στα ΜΜΕ, στέλνουμε emails, διοργανώνουμε διαδηλώσεις, πορείες και αποστολές, μαζεύουμε χρήματα για διάφορους σκοπούς και ασκούμε πίεση σε κυβερνήσεις. Έτσι διασφαλίζουμε ότι οι απόψεις και οι αξίες των πολιτών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται αλλά και επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους .

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΓΓΕΤ: Καλείται η Eλληνική Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για το ΝΟΗΣΙΣ

ΝΟΗΣΙΣ S.O.S.!!!    ...     Γιατί είναι σημαντικό;

Η συνέχιση και η ενίσχυση των προσπαθειών του ΝΟΗΣΙΣ για την παρότρυνση μικρών και μεγάλων στο συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με την επιστήμη και την τεχνολογία είναι ένα έργο που αξίζει να υποστηριχθεί.

Στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδας, λειτουργεί από το 2004 το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», ένα ίδρυμα μοναδικό για τη χώρα. Πρόκειται για ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό την απόλυτη εποπτεία του ελληνικού κράτους. Το Ίδρυμα εξυπηρετεί ποικίλους σκοπούς:
· Ενημερώνει για θέματα επιστήμης και τεχνολογίας με απλό και κατανοητό τρόπο.
· Διασώζει τεκμήρια της ιστορικής εξέλιξης του τεχνικού μας πολιτισμού.
· Καλλιεργεί φιλική στάση απέναντι στην επιστήμη και την τεχνολογία.
· Εκπαιδεύει και ταυτόχρονα ψυχαγωγεί χιλιάδες επισκέπτες (σχολικές τάξεις, μεμονωμένους επισκέπτες, οικογένειες, τουρίστες).

Για να πετύχει τα παραπάνω:
· Απασχολεί 23 εργαζομένους αορίστου χρόνου, άρτια εκπαιδευμένους στο αντικείμενό τους.
· Επιτυγχάνει αυτοχρηματοδότηση, που κυμαίνεται ετησίως μεταξύ 60% και 70%, επίδοση αξιοζήλευτη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα:
· Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της οικονομικής εξόντωσης, παραμένοντας απλήρωτοι για 5 μήνες, ενώ πολλοί από αυτούς αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα μετάβασης στην εργασία τους.
· Δεν έχει οριστεί Διοικητικό Συμβούλιο από το αρμόδιο υπουργείο εδώ και 16 μήνες.
· Δημιουργείται αδυναμία προγραμματισμού δράσεων και τήρησης δεσμεύσεων (ευρωπαϊκά προγράμματα, πρόγραμμα λειτουργίας, προϋπολογισμός, χρονοδιαγράμματα φορέα).
· Τίθεται σε κίνδυνο το πολιτιστικό κεφάλαιο του φορέα (συλλογές, εκθέματα, ειδικός εξοπλισμός), που αποτελεί παρακαταθήκη της ελληνικής κοινωνίας με διαχρονική αξία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ζητούμε από την πολιτεία να αναλάβει τον ρόλο και τις ευθύνες της, και να ανταποκριθεί σε αυτήν την ύστατη έκκληση, προβαίνοντας:
· Στην οικονομική τακτοποίηση των δεδουλευμένων.
· Στον άμεσο ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου.
· Στην εφαρμογή του νόμου για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία (ν. 4310/2014).

Το αποτύπωμα που άφησε σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες η επίσκεψη στο ΝΟΗΣΙΣ στα δέκα χρόνια λειτουργίας του άλλους τους ενέπνευσε και άλλους επηρέασε τη ζωή τους καθοριστικά. Η επιβίωση του ΝΟΗΣΙΣ, και η ενίσχυση του έργου του αξίζει να υποστηριχθεί

Ζητείται από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της...

Sofia Xenitidou  > xenitidou@noesis.edu.gr

 

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 29 guests

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

3385682

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
242
390

Η IP σας είναι: 35.172.111.47