Ιατρική εμψύχωση είναι η τεχνική της καθοδήγησης υγιών ανθρώπων πώς να ζήσουν υγιείς και ευτυχισμένοι.
Ρόλος του κάθε γιατρού είναι να κάνει τους ασθενείς του υγιείς και ευτυχισμένους και τους υγιείς να μην αρρωστήσουν και να ζουν ευτυχισμένα.
Για να κάνει ένας γιατρός κάποιον συνάνθρωπό του ευτυχισμένο χρησιμοποιεί τις ιατρικές γνώσεις του, τη φιλοσοφία του για τη ζωή, την πίστη του και το ταλέντο του. Το ταλέντο του γιατρού είναι το χάρισμά του να κατανοεί, να νοιάζεται και να αγαπάει οποιοδήποτε πάσχοντα ή μη πάσχοντα συνάνθρωπό του, εφόσον του το ζητήσει.
Οι ασθενείς και οι υγιείς δεν γνωρίζουν πόσες επιστημονικές γνώσεις έχει ο γιατρός του ή αν τις θυμάται ή τις ξέρει καλά. Αυτό που μπορεί να καταλάβει ένας άνθρωπος που ζητάει συμβουλή από ένα γιατρό είναι, το πόσο νοιάζεται ο γιατρός γιαυτόν.
Ο γιατρός, που είναι και ιατρικός εμψυχωτής, εκτός από θεραπευτής με φάρμακα, εγχειρήσεις και ιατρικές συμβουλές κατανοεί την όλη προσωπικότητα του ασθενούς του και του “ανοίγει τα μάτια”, πως δεν θα ξαναρρωστήσει, πως θα προστατεύσει τον εαυτό του από τους περιβαλλοντικούς και διατροφικούς κινδύνους , που θα επιβαρύνουν την υγεία του..
Η ιατρική εμψύχωση είναι κάτι παραπάνω από τη συμβουλευτική ιατρική. Ο ιατρός εμψυχωτής μπορεί να παίξει σωστά το ρόλο του, όταν έχει πλήρη κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν ή θα επηρεάσουν τη ζωή όσων του ζητήσουν βοήθεια.
Η αποτελεσματική ιατρική εμψύχωση στηρίζεται στη σφαιρική ιατρική κατάρτιση του γιατρού, στην ευλυγισία του μυαλού του και την ικανότητά του να συγκεντρώνεται και αμέσως να αναλύει τους παράγοντες που συντελούν στο πρόβλημα του ασθενούς του.
Ο ιατρός εμψυχωτής γίνεται αποτελεσματικότερος αν έχει φιλοσοφική κατάρτιση, ευρύτερη μόρφωση εκτός από την ιατρική, διαθέτει αταλάντευτη πίστη στο έργο του, αν διαθέτει δικό του θρησκευτικό πιστεύω που του έχει λύσει τις μεταφυσικές του αγωνίες, αν δεν ανησυχεί και δεν πλημμυρίζει από φόβο, αγωνία, άγχος και γνωρίζει πώς να διαχειριστεί το άγχος από τα προσωπικά και εργασιακά του προβλήματα. Η συναισθηματική γενναιοδωρία και η διάθεση να σώζει τους άλλους σώζουν και τον ιατρικό εμψυχωτή.
Ένας ιατρικός εμψυχωτής οδηγεί τον ασθενή του να εισέλθει στην καρδιά των πνευματικών αξιών του και να τον μυήσει στη δημιουργική νόηση και σκέψη, κάνοντάς τον να συνειδητοποιεί τα συναισθήματά του με την επίγνωση πως αυτά επηρεάζουν την καθημερινή συμπεριφορά του και τις σχέσεις του με τους άλλους.

Ο ιατρός εμψυχωτής μπορεί να στηρίξει και να βοηθήσει όσους έχουν βάλει κάποιους στοχους στη ζωή τους, αλλά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να βρουν τον τρόπο της αποτελεσματικής δράσης ή την πίστη για να φθάσουν στο τέρμα του σκοπού τους ή δεν έχουν ακόμη την απαραίτητη προωθητική αυτοπεποίθηση, ότι θα πετύχουν.
Ο ιατρός εμψυχωτής εκπαιδεύει στην ανάπτυξη της ικανότητας για συνεργασία και στην ψύχραιμη διάθεση αντιμετώπισης των συνεχών καθημερινών αντιξοοτήτων, συμβάλλοντας στην εξεύρεση λύσης, χωρίς απώλειες, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τις ιατρικές του γνώσεις, αλλά και τις ευρείες και ποικίλες γνωριμίες και κοινωνικές σχέσεις και δεξιότητές του.
Ο ιατρός εμψυχωτής είναι σε θέση να ανυψώσει το πεσμένο ηθικό, όποιου το έχει χάσει και να τον καταστήσει ικανό να προχωρήσει μπροστά, υπερπηδώντας κάθε είδους εμπόδιο, βλέποντας το μέλλον με αισιοδοξία και με ρεαλιστική αντίληψη των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του για ανάπτυξη.
Ο ιατρός εμψυχωτής συμβάλλει στο αναπτύξει αυτός που του ζητήσει βοήθεια να αποκτήσει επίγνωση των πλεονεκτημάτων, μειονεκτημάτων και τον περιορισμό των δυνατοτήτων του, ενώ τον καθοδηγεί στη διαρκή ανάπτυξη και αέναη μάθηση.
Ο ιατρός εμψυχωτής επιδιώκει να απαλλάξει το συνάνθρωπό του από τα συναισθηματικά “φορτία” του “χθες” , που τον γεμίζουν τύψεις και ενοχές και να του κατευνάζει την άσκοπη αγωνία που έχει για το μέλλον. Ξέρει να τον πείσει ότι πρέπει να ζει και να χαίρεται το παρόν, την κάθε στιγμή της ζωής του.
Ο ιατρός εμψυχωτής μπορεί να βοηθήσει κάποιον να “ξεκολλήσει” από τα προβλήματα που μπορεί να έχει με τον εαυτό του ή με τους άλλους συνανθρώπους του. Τόν κάνει να αναπτύσσει ευεργετικές σχέσεις με τους συνανθρώπους του. Τον μαθαίνει να “ κερνάει” συναισθηματικά τους πάντες, χωρίς υλικά ή συναισθηματικά ανταλλάγματα
.
Ο ιατρός εμψυχωτής μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε να αναγνωρίσει τις προοπτικές που έχει στη ζωή και του υποδεικνύει τον τρόπο να κατανοεί, να αντιλαμβάνεται τις δικές του συμπεριφορές και τις συμπεριφορές των άλλων.

Ο ιατρός εμψυχωτής μπορεί να στηρίξει άτομα όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής και εθνικότητας να υλοποιήσουν τα όνειρά και τις ατομικές φιλοδοξίες τους.
Ο ιατρικός εμψυχωτής συμβάλλει στο χτίσιμο και εδραίωση της ηρεμίας, της εσωτερικής γαλήνης, ψυχικής ισορροπίας, ατομικής και οικογενειακής ευτυχίας και αφθονίας., καθοδηγώντας στο πως θα μετατρέπεται η ανησυχία και ο φόβος σε πίστη και ελπίδα.
Η ιατρική εμψύχωση δεν είναι είδος ιατρικής θεραπείας, ούτε ιατρικής συμβουλευτικής.
Η ιατρική συμβουλευτική λύνει μόνο ιατρικά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας. Η ιατρική εμψύχωση απευθύνεται σε υγιή άτομα που θέλουν να εξελιχθούν, βάζοντας υψηλούς, αλλά λογικούς στόχους στη ζωή τους και συμβάλλει στο να αναπτύξουν την πίστη στον εαυτό τους, που θα τους κάνει να υλοποιήσουν το όνειρό τους.
Εκτός από ιατρικός σύμβουλος, ο ιατρικός εμψυχωτής βοηθάει τους υγιείς συνανθρώπους του να ακολουθήσουν νέους δρόμους, να δημιουργήσουν νέους ορίζοντες δράσης βάσει των κρυμμένων και αχρησιμοποίητων ικανοτήτων τους.
Με άλλα λόγια ο ιατρικός εμψυχωτής επιδιώκει να ξυπνήσει τον “ κοιμισμένο γίγαντα” , που έχει ο κάθε άνθρωπος μέσα του.
Η πλήρης αξιοποίηση των πνευματικών και συναισθηματικών δυνατοτήτων κάθε ανθρώπου συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας του, διότι ο ιατρικός εμψυχωτής τον εκπαιδεύει με τέτοιο τρόπο ώστε το στρες, οι στεναχώριες;, οι αντιξοότητες και κάθε είδους δυσκολία της ζωής να τον ωριμάζουν, χωρίς να τον αρρωσταίνουν και τελικά να τον σκοτώνουν.
Ο ιατρικός εμψυχωτής κάνει το συνάνθρωπό του να βγάλει έξω ότι καλύτερο έχει μέσα του προκειμένου να κατορθώσει υψηλά ατομικά, κοινωνικά και επαγγελματικά επιτεύγματα, χωρίς να εξαντληθεί ή να αρρωστήσει.
Όσοι είναι υποψήφιοι ανωτέρων και ανωτάτων σχολών είναι υγιή άτομα. Η παρούσα ιστοσελίδα και το βιβλίο ιατρικής εμψύχωσης που περιλαμβάνει μπορούν να φανούν επωφελή σε όσους υποψήφιους τα χρησιμοποιήσουν, χωρίς να υποστούν οποιασδήποτε μορφής απώλεια κατά τη διάρκεια του χρόνου προετοιμασίας τους για τις εξετάσεις και κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων. Καλή επιτυχία!
Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

Επισκέψεις και άλλα!

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 23 guests

συνολικά μας έχουν επισκεφθεί...

3016151

Προβολές σελίδων

Σήμερα
Χθές
405
273

Η IP σας είναι: 54.161.98.96