-
Επισκέψεις: 36
Οι διαπραγματευτικές δεξιότητες είναι σημαντικές για την επιτυχία μιας επιχείρησης και ταυτόχρονα αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών καθηκόντων ενός διευθυντού ή ενός στελέχους. Όπως και οι περισσότερες άλλες δεξιότητες, η ικανότητα του να διαπραγματεύεται κάποιος αποτελεσματικά καθορίζεται από έναν συνδυασμό εγγενών δεξιοτήτων, εμπειρίας και εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο αυτό παρέχει μία σύντομη και εντατική εισαγωγή στην ανάλυση και την πρακτική της διαπραγμάτευσης. Χρησιμοποιούμε εικονικές διαπραγματευτικές καταστάσεις, μελέτες περίπτωσης (case studies) και συζήτηση στην ομάδα για να αναδείξουμε την πρακτική εφαρμογή των θεμάτων που αναλύονται. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι επιμορφούμενοι θα έχουν κατακτήσει το θεωρητικό πλαίσιο το οποίο θα τους βοηθήσει να μετατρέψουν την εμπειρία τους στις διαπραγματεύσεις σε εμπειρογνωμοσύνη (expertise).
1. Τι είναι Διαπραγμάτευση;
2. Επιλέγοντας την διαπραγματευτική στρατηγική μας
3. Επιδιώκω μια καλή συμφωνία
4. Διατηρώ μια υπάρχουσα σχέση (rapport) ενεργή, υγιή, ζωντανή!
5. Τι θα συμβεί εάν δεν συμφωνούμε;
6. Το στάδιο της προετοιμασίας
7. Ο χειρισμός του αδιεξόδου
8. Η αναβολή και η διακοπή της Διαπραγμάτευσης
9. Η αποτελεσματική επικοινωνία
10. Προσπαθώ να βρω δημιουργικές λύσεις. Η μέθοδος Win – Win.
11. Τα διάφορα στυλ της διαπραγμάτευσης
12. Οι τακτικές της διαπραγμάτευσης
13. Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης
14. Κλείσιμο σεμιναρίου – Τελικές Σκέψεις και Συμπεράσματα.
Μεθοδολογία
Έχοντας πάντα κατά νου τους στόχους του σεμιναρίου, την σημασία της διαπραγμάτευσης για την επιχείρηση ή τον οργανισμό και τις ανάγκες των συμμετεχόντων, τους δίνεται η ευκαιρία να λάβουν ενεργό μέρος στην διαδικασία και να αναφερθούν σε επιτυχημένες ή αποτυχημένες προσπάθειες που έγιναν για την αλλαγή ή την βελτίωση των εταιρικών διαπραγματεύσεων. Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και να πάρουν απαντήσεις σε καίρια θέματα τα οποία τους απασχολούν στην εργασία τους.
Υποστηρίξτε με συστηματικό τρόπο τις εξαγωγικές δραστηριότητες της ελληνικής επιχείρησής σας. Βρείτε υπηρεσίες που προσαρμόζονται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε επιχείρησης και δίνουμε λύσεις στους τομείς Διαμόρφωσης, όπως
-
Επισκέψεις: 34
Πρόγραμμα VOUCHER: Αίτηση συνεργασίας για τις επιχειρήσεις
Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή σε 23.000 άνεργους, 29-64 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της δράσης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει : Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης εκατόν είκοσι (120) ωρών, Συμβουλευτική υποστήριξη, Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας πεντακοσίων (500) ωρών.
Γνωστικό πλαίσιο: Αρχές πωλήσεων και marketing, Αγοραστική συμπεριφορά πελατών, Διαδικασίες πωλήσεων, Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Ανάγκες και προσδοκίες πελατών, Λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, Διαγωνισμοί και προκηρύξεις, Διαχείριση δυνητικών πελατών, Διαχείριση υποψήφιων πελατών, Προσφορές, Προτάσεις συνεργασίας και follow up, Παρουσίαση - πώληση, Παραγγελίες & συμβάσεις, Διαπραγματεύσεις, Συστήματα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, Εξυπηρέτηση μετά την πώληση, Στοχοθεσία & οικονομικά πωλήσεων, Συστήματα υποκίνησης, Οργάνωση δικτύου πωλήσεων, Διαχείριση 'δύσκολων' πελατών, Συνέδρια και εκθέσεις, Ανάπτυξη αγορών, Προϊόντων και υπηρεσιών, Διαδικασία λήψης απόφασης αγοράς, Επαφές και επισκέψεις σε πελάτες, Διαχείριση κινδύνων, Πλάνα προβολής, Τοποθέτηση & προβολή προϊόντων.
Εκπαιδευτικό Επίδομα:
- Επίδομα θεωρητικής κατάρτισης το οποίο ανέρχεται σε: 600 Ευρώ (120ώρες*5 ευρώ/ώρα) (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων)
- Επίδομα πρακτικής άσκησης το οποίο ανέρχεται σε: 2000 Ευρώ (500ώρες*4 ευρώ/ώρα) (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων).
- Στο ως άνω εκπαιδευτικό επίδομα έχουν ληφθεί υπόψη και οι ανάγκες μετακίνησης ωφελουμένων.
- Πληροφορίες: κα. Δήμητρα Αργυράκη, τηλ: 2810/302731
- Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη Δράση αλλά και η διαχείριση των θεμάτων που θα προκύψουν κατά την υλοποίησή της, θα γίνεται μέσα από την ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr
-
Επισκέψεις: 41

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τo σύστημα επιχορήγησης ωφελουμένων με Επιταγές Κατάρτισης για τη λήψη υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στην παρούσα ειδική ιστοσελίδα θα αναρτώνται Προσκλήσεις/Προκηρύξεις οι οποίες θα υλοποιούνται με το Σύστημα Επιταγών Κατάρτισης (Training Voucher) όπως αυτό ορίζεται στο «Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου των Ενεργειών Επαγγελματικής Κατάρτισης», (ΦΕΚ 915/Β/20.5.2011). Το Training Voucher αφορά στη λειτουργία ενός συστήματος παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης από πιστοποιημένους Παρόχους. Η χρήση του ανωτέρου μοντέλου παροχής υπηρεσιών δίνει δυνατότητα στους ωφελούμενους να επιλέγουν οι ίδιοι την υπηρεσία και τον Πάροχο.
-
Επισκέψεις: 37
Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) είναι μη κερδοσκοπικός φορέας υλοποίησης μελετών και ερευνών, που αφορούν τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της ελληνικής οικονομίας.
Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2006 με πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ. Αποτελεί τον επιστημονικό της σύμβουλο σε θέματα οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών.
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2006 με πρωτοβουλία της ΓΣΕΒΕΕ και είναι μη κερδοσκοπικός φορέας υλοποίησης μελετών και ερευνών, διάχυσης της γνώσης και της πληροφόρησης που αφορά τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας.
Αποτελεί τον επιστημονικό σύμβουλο της ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών. Ασχολείται με τα ζητήματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της φορολογίας, του ανταγωνισμού, της ασφάλισης και άλλα θέματα που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις. Παρακολουθεί, για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, τις στρατηγικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και αξιολογεί την πορεία των επιχειρησιακών προγραμμάτων.
Αποτελεί το φορέα της ΓΣΕΒΕΕ που βάσει του Νόμου 3369/05 για τη δια βίου μάθηση ασχολείται με τα προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης.
Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ;
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ μέσω της εκπόνησης μελετών και επιστημονικών ερευνών, της διαχείρισης ολοκληρωμένων έργων, και της υλοποίησης προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης, επιδιώκει, σύμφωνα με το καταστατικό του, να συμβάλλει:
1) στη διάχυση της παραγόμενης γνώσης από και προς τις επιχειρήσεις·
2) στην υποβοήθηση της προσαρμογής, την επέκταση και την ποιοτική ανάπτυξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, μέσα στο πλαίσιο των σύγχρονων κοινωνικοοικονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων·
3) στην αξιολόγηση και την επιρροή στις δημόσιες στρατηγικές και πολιτικές που αφορούν τις ΜΜΕ, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο·
4) στην αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων, ιδιωτικών και δημοσίων, που απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις·
5) στην ανάπτυξη θετικών συνεργιών και εποικοδομητικών συνεργασιών μεταξύ των φορέων που συμμετέχουν στην επιχειρηματική διαδικασία·
6) στην αποτελεσματική διαχείριση και υλοποίηση των αποφάσεων της ΓΣΕΒΕΕ και των μελών της·
7) στην αξιοποίηση των πόρων, ιδιωτικών και δημοσίων, που απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις·
8) στην ανάπτυξη, παρακολούθηση, εκσυγχρονισμό και επικαιροποίηση επαγγελματικών περιγραμμάτων και διαδικασιών πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων για τους απασχολούμενους στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις
-
Επισκέψεις: 35
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ηρακλείου
Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου # Πρόεδρος: Γιώργος Βλαχάκης - Τηλέφωνο : 2813 409446, 409448

Σειρά επαφών είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης με στόχο τον σχεδιασμό για τη Δια Βίου Μάθηση στην πόλη του Ηρακλείου και τον εμπλουτισμό της με νέα σεμινάρια.
Έτσι συναντήθηκε με τους Διευθυντές και το προσωπικό στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο, το 1ο ΕΠΑΛ και το 6ο ΕΠΑΛ όπου και συζήτησε τη δημιουργία νέων σεμιναρίων- εργαστηρίων που θα απευθύνονται όχι μόνο σε δημότες χωρίς εξειδίκευση αλλά και σε εκείνους που έχουν ειδικότητα σε διάφορα αντικείμενα αλλά θέλουν περισσότερη εκπαίδευση.
Ανάμεσα στα αντικείμενα των σεμιναρίων που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η Κρητική Διατροφή αλλά και θέματα μηχανολογίας.
=================================================================================================================
Ο Δήμος Ηρακλείου με την υπ ‘αριθμ. 304/2012 ΑΔΣ προχώρησε στην ίδρυση Κ.Δ.Β.Μ. στα πλαίσια του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, στη Διεύθυνση Παιδείας – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς.
Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) είναι η βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων που από το 2013 λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο (επίπεδο Δήμου).
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
### NEO ### Ο Δήμος Ηρακλείου με την υπ άριθμ. 950/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τη συμμετοχή του
στην Πράξη «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση» με κωδικό ΟΠΣ 5002212,
του Ε.Π. ##### ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΕΣΠΑ 2014 - 2020) #####,
προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση νέων προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων,
μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ηρακλείου.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Η Νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής και τις αρμοδιότητες της. (download pdf).
-
Επισκέψεις: 40

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) είναι η βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων που από το 2010 λειτουργεί σε τοπικό επίπεδο (επίπεδο Δήμου).
ο Δήμος αναλαμβάνει την «ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.),
που οργανώνονται στο πλαίσιο της υπηρεσιακής μονάδας που ασκεί αρμοδιότητες δια βίου μάθησης ή νομικού προσώπου του Δήμου
που εφαρμόζουν το τοπικό πρόγραμμα διά βίου μάθησης».
-
Επισκέψεις: 34
-
Επισκέψεις: 34
-
Επισκέψεις: 31
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ι . ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
-
Επισκέψεις: 27
Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.)